Pogoji poslovanja

Nakup:
Nakup je mogoč 24 ur na dan vse dni v letu. Po oddaji naročila prejmete na vaš e-mail potrditev,  kjer bo naveden datum dostave izdelkov in vaš končni strošek.

 

Postopek nakupa:
V primeru, da ste si zbrali izdelek in ga želite kupiti… izberite količino, s klikom na “v košarico” ob izdelku boste ta izdelek vstavili v svojo košarico.
Gumb “odstrani” pritisnete, če želite izprazniti izbrane izdelke iz vaše košarice.
Gumb “na naslednji korak” pritisnete za nadaljevanje nakupa. Tukaj vpišete vaše podatke za dostavo izdelka in morebitne opombe (glede dostave). Prosimo vpisujete pravilne podatke (telefonska številka) zaradi lažje dostave. Pri naslednjem koraku izberite način plačila s klikom na gumb. V naslednjem koraku se vam ponovno izpišejo artikli, ki ste jih naročili, naslov za dostavo in način plačila. Če ste se pri vnosu podatkov zmotili lahko tu še popravljate podatke s pritiskom guma uredi.
V primeru, da se strinjate z vsebino vašega naročila in ceno, nakup zaključite s klikom na gumb “zaključi z nakupom”.
Vaše naročilo lahko spremenite ali prekličete preden kliknete na gumb “zaključi z nakupom”. Po kliku na navedeni gumb bo vaše naročilo posredovano na naslov e-trgovine selsen.si.
Sklenjena pogodba vašega realiziranega naročila bo shranjena na sedežu našega podjetja. Cene veljajo na dan sklenitve pogodbe/nakupa.

 

Dostava & prevzem:
Naročeno blago vam dostavi naš pogodbeni partner DPD, v primeru kakršnihkoli težav z dostavo, nas lahko kontaktirate. Naročeno blago boste prejeli v roku 7 delovnih dni. Dostava je brezplačna za naročila vrednosti nad 100 €, za naročila manjših vrednosti velja cena dostave 3,50 z 22% DDV.

 

Načini plačila:

Plačilo po povzetju
Kupnino za naročene izdelke boste plačali dostavljavcu ob dostavi pošiljke.

Plačilo po predračunu
Predračun boste prejeli na vaš e-mail. Plačilo lahko opravite preko spletne banke, ali na banki. Pošiljka bo odposlana po prejetem plačilu. V tem primeru ni dodatnih stroškov odkupnine.

 

Odstop od pogodbe/nakupa:
Fizične osebe, ki sklenejo pogodbo/nakup na daljavo skladno s 43. č. členom ZVPot, imajo pravico, da najkasneje v petnajstih dneh od prevzema blaga na naslov info@selsen.si sporočijo, da odstopajo od pogodbe/nakupa, ne da bi jim bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Vrnitev prejetega naročila na naš naslov v roku za odstop (15 dni), se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe/nakupa. V primeru, ko kupec odstopi od pogodbe/nakupa s sporočilom na info@selsen.si, mora prejeto blago na naš naslov vrniti v 30 dneh po sporočilu. Selsen d.o.o. bo znesek prejetega plačila vključno s stroški dostave za vrnjeno blago nakazal kupcu na njegov bančni račun v treh dneh po prejemu vrnjenega blaga. V kolikor kupec izdelek začne uporabljati, pa si premisli, izgubi pravico do odstopa od pogodbe/nakupa. Tudi sicer mora prejeto blago vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Stroške vračila blaga plača kupec.

 

V primeru, da ste prejeli paket, ki se je poškodoval med transportom (embalaža ima vidne poškodbe) ali kaže znake odprtja, ga takoj reklamirajte vašemu dostavljavcu ter izpolnite reklamacijski zapisnik. Prosimo vas, da o tem obvestite tudi nas na e-mail: info@selsen.si

 

Če naročilo izvede pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost ter v primerih, ko nakup ni izveden na osnovi pogodbe, sklenjene na daljavo, določila prejšnjega odstavka ne veljajo. Morebitne zahtevke za vračilo blaga bomo v teh in podobnih primerih obravnavali individualno in pri tem v največji možni meri upoštevali vse razloge in okoliščine.

 

Garancija:

Za izdelke kupljene v naši spletni trgovini, veljajo vsi garancijski pogoji v skladu s slovensko zakonodajo. Kot garancija za izdelke se šteje izdan račun. Kljuke imajo garancijo 1 leto oziroma več če je to navedeno pri kljuki. Letvice za RAL vgradnjo imajo funkcionalno garancijo 10 let. Garancijo je možno uveljaviti na sedežu podjetja Selsen d.o.o.

 

Varovanje podatkov:
Upravitelj spletne trgovine, Selsen d.o.o., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) zavezan k varovanju osebnih podatkov, ki ste namjih zaupali. Podatki ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam. Za potrebe dostave bomo vaše podatke zaupali dostavni službi. Z vami bomo stopili v stik preko elektronske pošte z namenom obveščanja o novostih in podobno, če temu ne boste izrecno nasprotovali.

 

Kodeks po ZEPT:
Selsen d.o.o. posluje v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) in na njegovi podlagi sprejetimi predpisi.

 

Piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

 

 
Zakaj so piškotki potrebni?
Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

 

Katere podatke vsebuje spletno mesto?

 

PODJETJE NAZIV PIŠKOTKA NAMEN TRAJANJE
Selsen d.o.o. QS_SELSEN_COOKIE Pogoji o piškotkih 1 mesec
Selsen d.o.o. PHPSESSID Identifikacija uporabnikove seje Do konca seje
Google Analytics  _ga Statistika ogledov strani 6 mesecev
Google Analytics _gat Statistika ogledov strani 1 dan
Google Analytics _gid Statistika ogledov strani 2 leti

 

Katere osebne podatke držimo in kako jih lahko spremenite

 

Poročilo o vaših osebnih podatkih lahko pridobite preko našega email naslova info@selsen.si. Pošljite nam zahtevek iz email naslova s katerim ste se prijavili v našo spletno trgovino ali oddali povpraševanje. Kako lahko urejate vaše osebne podatke ali jih nadzirate posamezno, je odvisno od načina oddaje podatkov pri naročilu z ustvarjanjem uporabniškega računa, naročilu kot gost, ali vpisom vaših podatkov v obrazec za povpraševanje.

 

Vedno lahko izberete, ali želite prejemati promocijska obvestila, telefonske klice ali klasično pošto.